Living my life in Scotland
“OPVALLEND IS DAT, WANNEER JE IN DE NATUUR WOONT, JE OOG VALT OP HEEL ANDERE DINGEN DAN WANNEER JE IN DE STAD WOONT”
Al schrijvend denk ik aan de afgelopen weken. De natuur heeft inmiddels een transformatie doorgemaakt. In januari begint de brem al geel te kleuren. Narcissen, paarden- en boterbloemen doen
mee als ook de primrose in deze gele kleurstelling.
Zo zachtjes aan gaan we nu naar paars om uiteindelijk het geel over te nemen. Denk dan vooral aan de heide die de heuvels hier in het noorden volledig paars gaat kleuren. Opvallend is dat wanneer je midden in de natuur woont en reist je ogen vallen op heel andere dingen dan wanneer je in de stad woont. Je gaat patronen ontdekken die op de een of andere manier jaarlijks na
12 maanden weer terugkomen.
Het weer was prachtig en in mijn fotoalbum op mijn telefoon zie ik hoofdzakelijk blauwe luchten. Gekscherend zeg ik wel eens dat het niet lang meer duurt voordat ook hier de wijnranken op de zuidhelling gaan groeien.
Wel heel opvallend is dat de eetcultuur hier inmiddels volop aan het veranderen is. Waar ik 30 jaar geleden moest reserveren in The Eagle in Dornoch voor goede fish and chips en daarvoor een uur moest rijden zie ik nu steeds meer restaurants en goede eetgelegenheden. The Highland Larder verkoopt heerlijke lobster rolls aan het strand in Dornoch en in The Links House dicht aan de golf course staat chef Theo op Michelinster niveau te koken met veel passie voor zijn gasten. Een ware smaakbeleving, met lokale producten alsuitgangspunt.
Het hele artikel lees je in de zomereditie. Bestel ‘m hier: https://magazinegreatbritain.nl/bestellen/
