Over ons

Great Britain magazine is een fraaie glossy boordevol interviews, artikelen en beschouwingen op het gebied van reizen, natuur, cultuur & geschiedenis, politiek & royalty, sport, food & drinks en human interest. Een zowel vanuit Groot-Brittannië als Nederland werkende redactie signaleert de mooiste locaties, leukste steden, lekkerste restaurants, aantrekkelijkste gebieden, mooiste stranden en laat de meest interessante artiesten, kunstenaars, schrijvers, sporters en politici aan het woord. Pakkende artikelen, schitterend fotomateriaal en een uitnodigende vormgeving. Verschijningsfrequentie: 4x per jaar

Wie zijn onze vaste medewerkers?

Alice Broeksma was verslaggever en buitenlandredacteur voor Haagsche Courant/Sijthoff Pers en NOS-Journaal, woont in Dorset en schrijft en fotografeert voor Nederlandse en Engelse publicaties. Bij Edicola verschenen haar boeken Centraal Schotland en Dorset.

 

Michelle van der Burg studeerde strategische communicatie, woonde in Engeland en, reislustig als ze is, schrijft voor bladen als En Route Frankrijk en Nordic Magazine.

 

 

Lucy Deutekom kwam jarenlang als reisleidster in Wales, Engeland en Ierland. Ze woont sinds 2015 de helft van de tijd bij haar Ierse vriend in een klein kustplaatsje boven Dublin. Ze schrijft met veel passie over de Keltische achtergrond van Ierland en Wales. Met haar achtergrond in de politicologie geeft ze historische en politieke inkijkjes in de roerige geschiedenis van de Britse overheersing. Voor Edicola schreef ze de reisgidsen Wales, Ierland. De Wild Atlantic Way en Dublin. De stad, bergen & zee.

Pauline den Hartog Jager werkt als videojournaliste voor The Times en The Sunday Times. In de reisgids Ongekend Londen neemt ze bezoekers mee naar bijzondere plekken in de hoofdstad waar toeristen doorgaans niet komen.

 

 

Irma Heger, journalist en vertaalster, schrijft met veel passie over het gebied dat zij al 25 jaar haar thuis noemt: het Lake District in Engeland. Ze schreef er voor uitgeverij Edicola een boek over. Heger schrijft met een vleugje humor, veel eerlijkheid en gevoel voor detail. Ze geniet van het noorden van Engeland met haar twee dochters en Yorkshire Terrier.

 

Jaap Hiddinga is woonachtig in Schotland en heeft, behalve een aantal boeken over bewustwording, twee boeken geschreven over Schotland: Historisch Schotland en Schotland. Een avontuur in de natuur, beide uitgaven van Edicola Publishing.

 

 

Fleur Launspach is correspondent van het Verenigd Koninkrijk voor de NOS. Ze woont in Londen. Hiervoor werkte ze voor Al Jazeera English in het Midden-Oosten.

 

 

Eva Moraal is schrijfster en historicus en fan van Eden Valley & Yorkshire Dales. Sinds 2008 komt ze er zeer regelmatig, waarbij ze bijzondere plekken bezoekt, oude en nieuwe verhalen optekent en met haar fotocamera alles oogstrelend vastlegt. Van haar hand verscheen de reisgids Eden Valley & Yorkshire Dales. Een reis door Noordwest Engeland. 

 

Michiel Mulder was acht jaar lang actief bij een uitgeverij van fotobladen voordat hij in 2008 de stap maakte naar freelance redacteur en fotograaf. Naast schrijven en fotograferen organiseert hij ook reizen voor autoliefhebbers. Hij schreef een reisgids over de Schotse Hooglanden.

 

Josephine Rombouts (1971) studeerde kunstgeschiedenis en Nederlands en gaf taaltrainingen aan expats, dansers en musici. Ze woonde vijf jaar met haar gezin in de Schotse Hooglanden, waar ze achtereenvolgens huishoudster, personal assistant en manager was op een kasteel. Eerder verschenen haar bestsellers Cliffrock Castle en Terug naar Cliffrock Castle.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Website gerealiseerd door TwinDigital