Cardiff Top 10

Cardiff is de bruisende hoofdstad van Wales en ligt op slechts een uur en twintig minuten vliegen van Schiphol. Door het diverse aanbod van cultuur en gezellige pubs leent de stad zich uitstekend voor een stedentrip. Ter inspiratie zijn hier alvast tien hoogtepunten die je niet mag missen!

Cardiff Bay

Wie een wandeling in de haven van Cardiff maakt kan zich bijna niet voorstellen dat hier ooit de grootste steenkolenexport ter wereld plaatsvond. Toen de steenkolenmijnen hun winstgevendheid verloren kwam de industrie tot stilstand en verloren de dokken hun functie. Vanaf 1990 is Cardiff flink gaan investeren in het havengebied en nu is het een van de leukste wijken van de stad. Overal langs het water vind je restaurants en barretjes, je kunt hier gerust een hele dag doorbrengen. Loop langs het opvallende terracotta rode Pierhead Building, het moderne Millennial Centre, het parlementsgebouw van Wales en een pittoresk Noors kerkje. Een vrolijk boekenbankje eert beroemd schrijver en oud-stadsbewoner Roald Dahl, die werd gedoopt in het Noorse kerkje.

Cardiff Castle

De imposante muren van Cardiff Castle getuigen van eeuwenlange verhalen en intriges. Het oorspronkelijke kasteel werd gebouwd in de 11de eeuw op de restanten van een Romeins fort, maar door de eeuwen heen zijn er vele toevoegingen en veranderingen geweest. Binnen in het kasteel kun je ronddwalen door de weelderige salons, waar antieke meubels, glinsterende kroonluchters en kunstwerken een sfeer van grandeur creƫren. In de Banqueting Hall hield men middeleeuwse banketten, de Arab Room betovert je met Moorse invloeden en exotische details. Een hoogtepunt van je bezoek is wellicht de beklimming van de Norman Keep, waar je beloond wordt met een panoramisch uitzicht over de stad. Tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikten stedelingen de dikke kasteelmuur als schuilkelders, die je als bezoeker nog kunt zien. In 2018 vond op het terrein de viering plaats van de zeventigste verjaardag van Koning Charles, compleet met kanonschoten.

De hele Top 10 lees je in het eerste nummer van Great Britain Magazine. Bestel ‘m hier!

  • Website gerealiseerd door TwinDigital