Het eerste nummer

Het allereerste nummer ooit van Great Britain Magazine blijft verkrijgbaar. Bestel ‘m hier: Great Britain – Edicola

In het eerste nummer:

Interview Ambassador Mrs Joanna Roper

On the occasion of the launch of this new magazine, we went to The Haque to meet Joanna Roper, who was appointed ambassador to the Kingdom of the Netherlands in October 2020, and discuss with here the current situation in the UK and of course her current life in The Haque.

Preview lees je hier!


Cardiff Top 10 Highlights

Cardiff is de bruisende hoofdstad van Wales en ligt op slechts een uur en twintig minuten vliegen van Schiphol. Door het diverse aanbod van cultuur en gezellige pubs leent de stad zich uitstekend voor een stedentrip. Ter inspiratie zijn hier alvast tien hoogtepunten die je niet mag missen!

Preview lees je hier!


Forest of Bowland

Natuurlijk is het Lake District fantastisch mooi, en het naastgelegen Yorkshire Dales ook. Maar de échte kenner van Noord-Engeland zweert bij het Forest of Bowland. Waarom? Omdat het in schoonheid niet onderdoet voor die twee populaire bestemmingen en het een stuk serener is. Lang leve de rust en ruimte.


Tartan & Tweed

Ik wist het verschil helemaal niet, tussen tartan en tweed. Ik was opeens huishoudster op een kasteel in Schotland geworden en er hingen wollen jassen in de garderobe. Gestreepte wollen jassen met leren kragen, wandelstokken met hertshoornen handvatten in de paraplubak en stevige leren wandelschoenen ernaast.


Historie, whisky & bergen

Behalve Edinburgh, Eilean Donan Castle en Glen Coe heeft Schotland nog veel meer te bieden. Even ten noorden van de stad Perth beginnen de Highlands en vanuit het toeristenstadje Pitlochry aan de A9 kun je volop mooie routes vinden door de omgeving. De Highlands voor starters!


Silverstone!

In alle vroegte vormde zich op de zondag van de Grand Prix van Engeland al een grote stroom auto’s in de richting van Silverstone dat met het openbaar vervoer nauwelijks bereikbaar is. De files waren al snel niet te overzien. Maar dat kon de pret niet drukken voor de Engelse racefans.


Schotse blikvangers

Bij vuurtorens heeft ieder zijn of haar eigen al dan niet romantische ideeën over hoge torens die op verlaten locaties de elementen trotseren. In Schotland klopt dat in veel gevallen. Het bijzondere van al die Schotse vuurtorens is dat de meeste zijn gebouwd door één dynastie van civiel ingenieurs: de familie Stevenson.

Preview lees je hier!


Remembrance day…

They shall grow not old, as we that are left grow old; age shall not weary them, nor the years condemn“. Deze woorden vormen het begin van de vierde strofe van het gedicht “For the Fallen” van de Engelse poëet Robert Laurence Binyon. Het wordt elk jaar op Remembrance Sunday voorgedragen en staat bekend als Ode of Remembrance. Want waar wij in Nederland op 4 mei stil staan bij de gevallenen van (onder andere) de Tweede Wereldoorlog, herdenken de Britten, en inwoners van de Commonwealth, de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog in november.


Appleby & Lady Anne Clifford

Dertig jaar geleden was de noordwestelijke Settle-Carlisle Railway nog ten dode opgeschreven. Tegenwoordig vervoert Engelands mooiste spoorlijn ieder jaar duizenden mensen door twee streken: de nog onontdekte Eden Valley, met glooiende graanvelden, en de ruige heuvels van de Yorkshire Dales. Eva Moraal stapte op de trein en bezocht het mooiste wat ze onderweg tegenkwam.


Traquair House in de Scottish Borders

Traquair House… Er wordt beweerd dat dit het oudste huis in Schotland is dat altijd bewoond is geweest. Als je historie wilt combineren met een gezellige ontspannen dag, met prachtige wandelingen, een heerlijke lunch en allerlei activiteiten zoals bierbrouwen, pottenbakken, zilversmeden, dan is Traquair House een must.


En verder:

Prettiest Places (Broadway, John o’ Groats, Dunluce Castle & Wild Atlantic Way)

What’s up? (London on foot, tourism on the rise)

New Books (& Movies, Musicals, Exhibitions & Events)

Columns (Lucy Deutekom, Pauline Den Hartog Jager, Irma Heger & Fleur Launspach).

  • Website gerealiseerd door TwinDigital